Alpaca Onderonsjes

Alpaca’s zien, voelen en ervaren? Kom naar onze ‘alpaca-boerderij’ in de Achterhoek, Gelderland. Juist nu is het heerlijk genieten van een persoonlijke meet & greet met onze alpaca’s op deze heerlijke plek. We zijn het hele jaar open.

Reservering en bevestiging

Met het formulier doe je een aanvraag voor een reservering. Je reservering is pas definitief nadat je hiervoor een bevestiging van ons per mail of telefoon hebt ontvangen.

Kleinschalig en persoonlijk

Het dierenwelzijn staat bij ons voorop. We bieden zo’n 3 Alpaca Onderonsjes per week aan voor max 6-10 personen. Wil je met je eigen of iets grotere gezelschap een (andere) dag komen, neem dan contact op.

Het programma

Je krijgt eerst op een interactieve manier van alles te weten over deze bijzondere dieren. Daarna gaan we langs en op ons erf een stukje met ze wandelen, met minimaal 1 alpaca per gezelschap. Hierna voeren we ze met wat lekkers. De meeste van onze alpaca’s eten de brokjes uit de hand, maar je mag ook een bordje gebruiken, dat vinden ze ook helemaal prima!

Tijdens het wandelen en voeren kun je goed voelen hoe zacht ze zijn. Tussendoor is er alle tijd voor foto’s en selfies. Daarna kun je in de wei nog even rustig zitten en wat langer van ze genieten. Wij zorgen voor wat drinken en lekkers daarbij.

Zijn alpaca’s nou echt zo knuffelig?
Waar houden alpaca’s van?
Spugen ze nou wel of niet?

Je krijgt het allemaal te weten, en nog veel meer. Maak kennis met onze 9 alpaca’s: Amadeus Jahaap, Arya, Milady de Winter, Henri, Pityu, Gizi Néni, Buster en onze twee baby alpaca’s.

Baby Alpaca’s!
Op 20 mei is Monty geboren, de kleine Fay op 26 juni (2021). Knuffelen gaat nog niet, maar ze laten zich al wel graag bewonderen.

Geweldige ervaring wat was dit leuk. – Sijbrand

Het was een hele leuke ervaring! Veel uitleg gekregen. Gezellig, relaxed en wat een lieve dieren! Een aanbeveling waard! – Famke

Geweldige alpaca ervaring en een hele lieve gastvrouw, aanrader! – Lisa

Het Alpaca-onderonsje was een hele welkome afleiding in deze gekke tijd. Geheel corona-proof en superleuk! Wat een leuke gastvrouw, wat een leuke en bijzondere dieren. We hebben echt genoten! Een hele dikke aanrader! – Susanna

Prachtige plek om te onthaasten. Tot in de puntjes verzorgd door de host. Absolute aanrader! Als je er kunt zijn, blijf vooral wat langer en probeer de meet&greet met de alpaca te reserveren. – Joost

Tarieven

€ 35,- p.p. voor een afwisselend programma van ca. anderhalf uur, inclusief drankjes en versnapering.
€ 25,- voor kinderen jonger dan 5 jaar.
Tot 15 jaar uitsluitend met een ook betalende ouder/opvoeder.
Tarieven zijn inclusief btw.

Gasten in de yurt, onze b&b, krijgen een korting.

Tijd en duur

Het Alpaca Onderonsje duurt ca. anderhalf uur: Van 14.00 – 15.30 uur.

Kom op tijd

We zetten de dieren voor jullie Alpaca Onderonsje apart in een kleinere ruimte, ook om ze te halsteren. De dieren vinden het niet fijn om daar langer dan nodig te verblijven. Daarom vooral namens hun het verzoek om een kwartier eerder te komen.

Kleding en weer

  • Hou er rekening mee dat je anderhalf uur buiten bent.
  • Neem geschikte (dichte) schoenen mee, het gras kan nat zijn.
  • Bij regen en wind zoeken we natuurlijk wel beschutting.
  • Bij ‘hete zon’ plaatsen we parasols.
  • Tijdens het rondje om en langs ons erf kan er misschien een regenbui zijn.
  • Bij bijzonder slecht weer, zoals extreem veel regen, wind, storm of onweer, kan het zijn dat we de afspraak moeten verplaatsen. We houden hierover dan contact.

Locatie

Het Land van Kempers, Geesteren, in de Achterhoek, Gelderland.

Reserveren

Reserveren kan tot 1 dag van te voren via het formulier op deze pagina of door contact op te nemen.

Je reservering is gelukt na onze bevestiging per mail of telefoon.

Minder geschikt voor mensen die moeilijk lopen.
Deelname geschiedt geheel op eigen risico.

Meld je aan voor een Alpaca Onderonsje!

  • Max 6 – 10 pers
  • Reserveer uiterlijk 1 dag eerder, als er nog plaats is.
  • Je reservering is definitief zodra je hiervoor de bevestiging ontvangt.
X