Alpaca Onderonsjes

Het hele jaar open.

Alpaca’s zien, voelen, ervaren en een stukje met ze wandelen? Kom naar onze ‘alpacaboerderij’ in de Achterhoek, Gelderland. Juist nu is het heerlijk genieten van een persoonlijke en kleinschalige meet & greet met onze alpaca’s op deze mooie plek. We zijn het hele jaar open.

Kleinschalig en persoonlijk

Het dierenwelzijn staat bij ons voorop. We bieden daarom zo’n 3 Alpaca Onderonsjes per week aan voor max 6-10 personen. Het kan dus zijn dat je daarom niet direct kunt boeken. Wil je met je eigen of iets grotere gezelschap een (andere) dag komen, neem dan contact op.

Reservering en bevestiging

 • Met het formulier doe je een aanvraag voor een reservering. Het kan zijn dat er net iemand daarvoor al een aanvraag heeft gedaan.
 • Je reservering is pas definitief nadat je hiervoor een bevestiging van ons per mail of telefoon hebt ontvangen.
 • Het Alpaca Onderonsje gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Het programma

 • Je krijgt eerst op een interactieve manier van alles te weten over deze bijzondere dieren.
 • Daarna gaan we langs en op ons erf een stukje met ze wandelen, met minimaal 1 alpaca per gezelschap. Tijdens het wandelen en voeren kun je goed voelen hoe zacht hun vacht is. Tussendoor is er alle tijd voor foto’s en selfies.
 • Hierna voeren we ze met wat lekkers. De meeste van onze alpaca’s eten de brokjes uit de hand, maar je mag ook een bordje gebruiken, dat vinden ze ook helemaal prima!
 • Daarna kun je in de wei nog even rustig zitten en wat langer van ze genieten. Wij zorgen voor wat drinken en lekkers daarbij.

Zijn alpaca’s nou echt zo knuffelig?
Waar houden alpaca’s van?
Spugen ze nou wel of niet?

Je krijgt het allemaal te weten, en nog veel meer. Maak kennis met onze 9 alpaca’s: Amadeus Jahaap, Arya, Milady de Winter, Henri, Pityu, Gizi Néni, Buster en onze twee baby alpaca’s.

Baby Alpaca’s!
Eind mei is Monty geboren, de kleine Fay eind juni (2021). Knuffelen gaat nog niet, ook dat willen we niet forceren, maar ze laten zich al wel graag bewonderen!

“Dit was een geweldige ervaring! Wij hebben erg genoten van het Alpaca onderonsje. Bij aankomst werden wij vriendelijk ontvangen en was de sfeer gelijk al geweldig. Vervolgens hebben wij in een kleine groep de alpaca’s mogen ontmoeten en hebben we veel geleerd over deze leuke dieren. Als kers op de taart mochten we ook even met de dieren wandelen (dit was ontzettend leuk! 🙂 ). Wat ons betreft is dit echt een aanrader. Bedankt voor de leuke herinneringen en de gastvrijheid!”

“Vanmiddag het verjaardagscadeau van moeders verzilverd, wat een leuke ervaring! Gastvrij ontvangen, er is leuk verteld over deze mooie dieren en dan ook nog een stukje wandelen. Echt een aanrader!”

“Het was een hele leuke ervaring! Veel uitleg gekregen. Gezellig, relaxed en wat een lieve dieren! Een aanbeveling waard!”

“Het Alpaca-onderonsje was een hele welkome afleiding in deze gekke tijd. Geheel corona-proof en superleuk! Wat een leuke gastvrouw, wat een leuke en bijzondere dieren. We hebben echt genoten! Een hele dikke aanrader!”

Je vindt onze reviews op Google en onze Facebook pagina.

Tarieven

€ 35,- p.p. voor een afwisselend programma van ca. anderhalf uur, inclusief drankjes en versnapering.
€ 25,- voor kinderen jonger dan 5 jaar.
Tot 15 jaar uitsluitend met een ook betalende ouder/opvoeder.
Tarieven zijn inclusief btw.

Tijd en duur

Het Alpaca Onderonsje start 14.00 uur en duurt anderhalf uur: tot 15.30 uur.

Kom op tijd

We zetten de dieren voor jullie Alpaca Onderonsje apart in een kleinere ruimte, om ze zo ook te kunnen halsteren. De dieren vinden het niet fijn om daar langer dan nodig te verblijven. Daarom vooral namens hun het verzoek om een kwartier eerder te komen. Als de andere bezoekers deze moeite nemen, is het fijn als jij dit ook doet 🙂

Kleding en weer

 • Hou er rekening mee dat je anderhalf uur buiten bent.
 • Neem geschikte (dichte) schoenen mee, het gras kan nat zijn.
 • Bij regen en wind zoeken we natuurlijk wel beschutting.
 • Bij ‘hete zon’ plaatsen we parasols.
 • Tijdens het wandelen om en langs ons erf kan er misschien een regenbui zijn.
 • Bij bijzonder slecht weer, zoals extreem veel regen, wind, storm of onweer, kan het zijn dat we de afspraak moeten verplaatsen. We houden hierover dan contact. Let er ook zelf op dat we je telefoonnummer weten.

Locatie

Het Land van Kempers, Geesteren, in de Achterhoek, Gelderland.

Reserveren

Reserveren kan tot 1 dag van te voren met het formulier op deze pagina of door contact op te nemen. Ook als je alvast verder vooruit wilt boeken.

Je reservering is gelukt na onze bevestiging per mail of telefoon.

Minder geschikt voor mensen die moeilijk lopen.
Deelname geschiedt geheel op eigen risico.

Meld je aan voor een Alpaca Onderonsje!

 • min 4 pers, max 6 – 10 pers
 • Reserveer uiterlijk 1 dag eerder. Je reservering is definitief zodra je hiervoor de bevestiging ontvangt.

We zien je graag op Het Land van Kempers!

X