Alpaca wol voor hielspoor, likdoorns, blaren en andere voetproblemen

Wandelwol? Nadat Marian hielspoor bleek te hebben, een pijnlijke klacht onder de hak, kwam ze via Google terecht op sites over anti-drukwol, voetwol, loperswol en ‘wandelwol’.

Een pluk wol op zo’n zere plek als hielspoor kan helpen.

Op internet vind je voor ‘wandelwol’ meerdere aanbieders, zoals van de geregistreerde merken ‘WandelWol‘ of ‘Loperswol‘.

Omdat we alpaca’s hebben is wol hier ruim voorradig om dit eens uit te testen. Het voelde meteen al wel goed, zo’n pluk wol onder de hak. Nadat ik de wol eens een paar dagen achterwege liet, kreeg ik direct weer last. Ongelooflijk dat een pluk wol onder je hak zo’n verschil kan maken, ondanks fysiotherapie, nieuwe schoenen en steunzolen.

De fysiotherapeut kon zich wel voorstellen dat de druk onder de voet met de wol anders wordt verdeeld.

Omdat mijn moeder van 95 jaar last heeft van vergroeiingen en likdoorns, gaf ik ook haar een pakketje wol.

Mijn moeder gebruikt zelf al jaren watten hiervoor in ook al speciale schoenen, maar vindt de wol een enorme verbetering omdat het zachter en veel flexibeler is: Het geeft minder druk, voelt daardoor veel prettiger aan en zorgt voor minder pijn. Ze wil graag snel een nieuwe voorraad!

Ook handig voor wandelaars

Je kunt de wol ook om en tussen je tenen wikkelen en gebruiken bij – nog dichte – blaren. Wees niet te zuinig, de wol wordt snel genoeg ‘ingedrukt’.

Je plaatst de wol in je sok waar de wol zich meteen aan hecht. De wol blijft daardoor goed op zijn plaats zitten.

Dus als je in huis op pantoffels of slippers wil lopen, blijft ook dan de wol voor verlichting zorgen.

Je haalt de wol makkelijk weer uit de sok. Even het plukje wol weer wat uit elkaar trekken en je hebt er zo nog een extra dag plezier van.

Wel even opletten dat je de wol niet met de sok in de wasmand gooit. Hoewel, het ergste dat ik tot nu toe meemaakte is een schoon gekrompen wolballetje in de sok.

Nu verkrijgbaar in onze webshop: alpaca wol voor de voeten 🙂

  • De wol is met de hand schoongemaakt en gekaard, zodat de wol ook ‘luchtig’ is.
  • Alpaca’s zijn ‘zindelijk’, ze doen hun behoefte op 1 plek in de wei. De wol is in die zin dus altijd schoon en hoeft daarom niet gewassen te worden, hierdoor behoudt het de originele en veerkrachtige structuur.
  • Alpacawol is hypoallergeen en bevat geen lanoline, dus geschikt voor mensen die allergisch zijn voor schapenwol.
  • De wol werkt niet genezend maar kan wel druk verlichten.
  • Niet gebruiken bij wonden of open blaren.

Nu te koop in onze webshop per 100 gram. Niet zo duur als bij andere aanbieders, die hiervoor hun schapenwol meestal per 25 of 40 gram aanbieden, maar zo hopen we ook anderen hiermee weer op de been te krijgen 🙂 Maar dan ook: op=op.

Met 100 gram kun je zeker een tijdje vooruit. Dit bieden we nu standaard aan. Neem voor andere hoeveelheden contact met ons op.

gekaarde alpacawol, voeten, wandelen, hielspoor