Dierportret van Milady de Winter. Acrylverf. Gemaakt door José Wouters.

dierenportret-laten-maken

Wat heeft José een mooi portret geschilderd van Milady de Winter! Wil je jouw huisdier ook model laten staan voor een portret? Zie https://dierportret.wordpress.com/

Milady heeft een bijzonder plekje in de kudde van Natasja:

Deze alpaca kwam in 2019 bij de kudde, samen met haar broer Pityu en zus Arya.

Milady bleek supergevoelig en het bangst van allemaal. Ze hoefde daarom niet mee te wandelen en blijft ook nu nog altijd op de wei passen. Hier mogen ook de alpaca’s zichzelf zijn. Niets hoeft. Maar Natasja bleef wel – bijna dagelijks – met haar ‘oefenen’ om haar meer op haar gemak te stellen, te beginnen om aan elkaar te wennen. Zo bouwden ze – in die 3 jaar – een heel bijzondere band op samen en durft deze alpaca inmiddels een wandeling met Natasja over het erf wel aan. En is ze ook voor de dierenarts en scheerder meer ontspannen.

Milady de Winter vernoemde Natasja naar het personage uit een boek over De drie musketiers. Deze Milady droeg een zwart lint om haar hals, om een akkefietje met de galg te verbergen. Maar zo’n femme fatale is deze alpaca zeker niet, Milady is bijzonder lief en bleek een zeer zorgzame moeder voor haar dochter Fay, die vorig jaar juni is geboren. Moeder en dochter trekken in de wei na een periode van afspenen weer veel met elkaar op. Net als haar zus Arya met zoon Monty. Monty en Fay zijn ook erg nieuwsgierig en vinden het al heel leuk om ook mee te wandelen.

Voor meer informatie:
https://hetlandvankempers.nl/alpacas