Fietsroute ‘Onthaasten in de Achterhoek’: langs Lochem, Ruurlo, Borculo én Geesteren!

Je vindt in dit deel van de Achterhoek veel fietsroutes en knooppunten. De Gelderlandroute en de Midden Nederland Route (LF4) lopen vlak langs en zelfs dwars door Geesteren.

Ook Route.nl biedt met fietsroute 764098 een mooie tocht van 53,34 km langs Lochem, Ruurlo, Borculo én door Geesteren. Met de kaart en app van Route.nl kun je de route met behulp van de knooppunten ook inkorten en op maat maken, en met Geesteren als startpunt.

Je kunt bij ons (elektrische) fietsen huren en je eigen fietsen kun je hier ook veilig stallen en opladen.

Route.nl zegt over deze fietsroute:

In de Achterhoek kun je nog eens lekker onthaasten. Ofwel uutbloazen, zoals ze dat in deze mooie regio noemen. Geniet van de natuur en de sfeervolle stadjes Ruurlo en Borculo.

Lekker kilometers maken over slingerende weggetjes in een landschap van akkers, weilanden en beekdalletjes. Kasteel Ruurlo is een buitenplaats uit 1326. Sinds 2017 is hier een tweede vestiging van Museum MORE gevestigd. Je kunt op deze prachtige locatie schilderijen van Carel Willink bekijken. Nadat je weer een tijdje door de landerijen hebt gefietst, kom je door Borculo, een mooi oud stadje aan de Berkel. Je ziet hier o.a. het Kristalmuseum dat is gevestigd in een prachtig pand uit 1887. In het naburige Geesteren staat de schitterende elfde-eeuwse dorpskerk.

Fietsroute Onthaasten in de Achterhoek-Route.nl 764098

De route komt langs knooppunt 78 in Geesteren, dus je kunt hiervandaan direct ‘opstappen’. In de yurt vind je ook het Routejaarboek en meer fiets- en wandelroutes van Route.nl.

In onze ‘luxe yurt’ staan goede bedden en comfortabele stoelen bij een gezellige houtkachel. Bij mooi weer staan er buiten ook ligstoelen. In de sanitaire unit is warm water en verwarming. Je krijgt natuurlijk ook een goed ontbijt. Diverse restaurants in de buurt bieden nu afhaalmenu’s. Het  restaurant in Geesteren is 3 minuten rijden (met de auto).

Graag tot ziens bij ons in het Gelderse Geesteren!