Ze noemen het wel schatzoeken voor volwassenen.Het is in elk geval een leuke  manier van wandelen met een doel. Toen er eind vorig jaar vaker mensen voorbij kwamen die met een stok in een boom gingen hengelen, of zelfs met een echte hengel, of ons vroegen naar een lange stok, wilden we toch eens weten waarom. Geocaching dus.

Naast Het Land van Kempers is een cache verstopt

Bij Geocaching heb je mensen die voorwerpen verstoppen en dat is dan de schat of ‘cache’. Ze verzinnen er soms ook puzzels bij om ze te kunnen vinden. En ze vermelden de coördinaten van de exacte plek. En met die coördinaten en eventueel wat hints ga jij met je GPS dan op zoek.

Je kunt van alles tegenkomen: Doosjes met kleine voorwerpen erin, maar het kunnen ook pvc buizen zijn. Soms laat je alles weer achter zoals je het vond en soms word je gevraagd er iets uit te nemen en te vervangen door iets anders. En soms moet je daarvoor dus hoog in een boom gaan hengelen…

Via een app kun je laten weten dat je de cache hebt gevonden en ook in een logboekje dat bij de schat ligt. Dus pennen mee! En natuurlijk je smartphone met oplaadmogelijkheden voor een middag bijvoorbeeld, of een aparte GPS, en wat voorwerpen om te kunnen ruilen.

Je hebt meerdere apps voor Geoacaching en je hebt ook gratis en premium caches, die laatste zijn te vinden met een betaalde app. Wat bij ons is verstopt, is een premium cache: #16 van het Fiets Rondje Borculo, maar op de kaart hieronder zie je dat er in deze omgeving ook gratis van alles is te vinden!

Wil je snel meer weten over Geocaching? Bekijk dan deze veelgestelde vragen over Geocaching.

Happy hunting!

geocaching-borculo-geesteren

En graag tot ziens op Het Land van Kempers!

#bedandbreakfast #teamuitjes #vergaderen #workshops #trainingen #alpacas #achterhoek #beleefberkelland