7 juli: Ganzenmarkt en Boekenmarkt in Gelselaar

ganzenmarkt-boekenmarkt-gelselaar-7-juli-2019Vanuit Geesteren ben je in Gelselaar in 7 minuten rijden met de auto, en 14 minuten met de fiets.

De jaarlijkse ganzenmarkt mét boekenmarkt, zondag 7 juli van 11 tot 17 uur.

Om 11 uur wordt gestart met het hoeden van de ganzen. En de hele dag kun je de ganzen en ganzenhoedsters in historische kledij tegenkomen in de straten van het mooie dorpje Gelselaar, van oudsher bekend om zijn ganzen. De Stichting Erfgoed Gelselaar houdt de tradities levend, met o.a. een grote ganzenweide bij het dorp en tijdens de Ganzenmarkt wordt altijd de beste ganzenhoedster van het jaar gekozen.

Kunst op de Deel

Er zijn diverse exposities in een aantal historische delen. Gelselaar heeft een beschermd dorpsgezicht, dus dat is genieten van kunst en van de goed bewaard gebleven dorpskern en omgeving.

Boeken- en speelgoedmarkt

Wij werden getipt over de boekenmarkt, die schijnt de moeite waard te zijn!

Er is de hele dag door muziek, er zijn leuke kramen en demonstraties van oude ambachten. En voor kinderen is er een kleedjesmarkt.

Wat is er verder te doen in en rond Gelselaar?

Eten en drinken: In Café Florijn middenin het dorp, of net buiten het dorp en na een wandeling van 12 minuten (pannenkoeken!) eten bij Erve Brooks, een vijf eeuwen oude Saksische boerderij waar voor kinderen ook van alles is te doen.

Wandelen: Erve Brooks kom je ook tegen tijdens het ‘Ommetje Gelselaar‘, een wandeling van 7,5 km rond Gelselaar, startend bij Café Florijn. Deze wandeling tref je ook aan in onze yurt, als je daar verblijft.

Diepenheim: Vanuit Geesteren ligt Gelselaar halverwege op de route naar Diepenheim, bekend om zijn kunst en cultuur, markten, leuke brocante winkeltjes, kastelen en landgoederen. In Kasteel Warmelo kun je niet alleen genieten van de mooie tuinen, maar ook weer van de jaarlijkse expositie van zandsculpturen. Op zondag 7 juli is in Diepenheim ook een Boeken- en vinylmarkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *