Midwinterhoorn Wandeling 2e Kerstdag 2023

Op tweede Kerstdag, dinsdag 26 december, organiseren de Midwinterhoornblaozers Geesteren de traditionele midwinterwandeling vanuit het mooie dorp Geesteren in de Gelderse Achterhoek.
Wie meer wil weten over de wandeling en de blaozers, kan terecht op de website of Facebookpagina van deze groep.
Terwijl de routes (5 of 10 kilometer) u over de prachtige essen en de eeuwenoude kerkenpaden leiden, hoort u in de verte de ‘Aole Roop’ geblazen door meerdere midwinterhoornblazers. Onderweg ontmoet u de blazers bij de vuurkorven en zijn er gezellige stopplekken met warme consumpties. Bij het Möll’nhuuske op de Sprakelberg kunt u genieten van een heerlijk glaasje Glühwein terwijl u kijkt naar een demonstratie midwinterhoorn maken. Kortom een wandeling in winterse sferen!
Inschrijven en starten kan op 26 december tussen 12:30 en 14:00 uur op het Kerkplein in Geesteren Gld.De kosten bedragen 5 euro p.p voor volwassenen en 2 euro p.p voor kinderen (t/m 12 jaar).
Het midwinterhoornblazen is een vorm van communicatie die vroeger werd gebruikt tijdens de jacht. Het wordt beschouwd als een herkenbaar geluid dat de komst van midwinter aankondigt en traditioneel geassocieerd wordt met de kerstperiode. Het blaasseizoen begint op de eerste zondag van de advent en loopt door tot en met Driekoningen op 6 januari. Het geluid van de midwinterhoorn heeft een specifieke klank en wordt voortgebracht door het blazen op een houten hoorn.

Wie meer wil weten over de wandeling en de blaozers, kan terecht op de website of Facebookpagina van deze groep.