Naaldvilten in de yurt met onze alpacawol. Wat een mooi artikel over ons in de DPG kranten.

Het artikel van Noa Staverman stond onder andere in het AD, Tubantia, De Stentor en De Gelderlander.

naaldvilten-tubantia-geld

De alpacaboerderij in Geesteren laat je kennismaken met de dieren, maar ook met hun wol

Alpaca’s ontmoeten bij Het Land van Kempers in Geesteren kan al een tijdje. Maar de boerderij organiseert ook bijzondere workshops. Zo kun je er leren naaldvilten met wol van hun eigen alpaca’s. „Ook jonge mensen vinden het leuk!”

Ze geeft de workshop op woensdagmiddag, maar of dat wel de ideale dag is? „Op dit moment zien we een wat oudere doelgroep, omdat jongere mensen vaak werken op woensdagmiddag. We geven het soms op een zaterdag. Dan komt er een veel bredere doelgroep op de workshop af”, aldus Natasja, Velen komen voor de ontspanning. „Door het naaldvilten hoeven ze even nergens anders aan te denken: ze moeten even lekker niks.”

‘Daar word je niet rijk van’

De workshops zijn bijzonder. Tijdens het naaldvilten maakt de alpacaboerderij onder andere gebruik van eigen wol. „We houden de workshops meer voor de leuk. Tuurlijk verdien je er wel iets aan, maar daar word je niet rijk van. Ik wil echt focussen op kleine groepjes. Ik hou helemaal niet van dat hele commerciële gedoe.” De kleinschaligheid komt ook terug in het aantal workshops dat gegeven wordt. Je kunt slechts één keer per maand terecht in de traditionele tent voor een creatieve middag.

Kleinschalig

Het naaldvilten is, net zoals de alpacaontmoetingen, kleinschalig. Er kunnen maximaal zes mensen per keer meedoen. „Eerst gaan we bij de alpaca’s kijken. We laten dan zien waar de wol vandaan komt.” Hierna gaan de deelnemers naar de yurt, een ronde tent om daar aan de slag te gaan met naaldvilten. Binnen drie uur maken de deelnemers iets moois, zegt Natasja. „Ze gaan altijd naar huis met een eigengemaakte creatie.”

In deze yurt volg je de workshop.

In deze yurt volg je de workshop. © Het Land van Kempers

Meer weten over Naaldvilten in de yurt met onze alpacawol?

Meer informatie en reserveren