Overnachten in een Mongoolse yurt. Hoe is dat nou echt?

Yurt in de Achterhoek, Gelderland, Nederland.
Overnachten in een yurt is een geweldige belevenis. En met onze yurt bieden we graag wat extra luxe. We bieden een bed and breakfast in onze yurt in de Achterhoek, Gelderland, waarbij je slaapt op fijne matrassen en al opgemaakte bedden.

In deze originele Mongoolse yurt beleef je het slapen in een tent zoals die door de nomaden daar al 3.000 jaar wordt gebruikt. Aan de yurt komt geen spijker of schroefje te pas. De yurt is heel ingenieus gemaakt van hout, doek en vilt en met heel veel knoopjes en lusjes van touw.

‘Als je de yurt binnenstapt, waan je je direct in een andere wereld, met het originele en handbeschilderde interieur. Ook de ronde vorm doet iets met je.’

De dakstokken, deur, bedden, tafels en stoelen zijn beschilderd in Mongolië. Ook de houten vloer is in Mongolië gemaakt. Daaronder hebben we extra isolatie aangelegd.

Met de houtkachel weten ze het in Mongolië ook prima warm te houden, zelfs bij -30 graden. Je zult merken dat je hier ook niet veel hout nodig hebt om het al snel warm te krijgen. En we zorgen altijd voor voldoende hout. Voor wie meer zekerheid wil, bieden we ook een elektrisch kacheltje aan.

Je verblijft in onze yurt zonder andere gasten op het terrein, met je eigen opgang en een eigen badkamer unit op ons erf: met douche, uiteraard met warm water, wastafel, wc én verwarming. Bekijk hier wat nog meer is inbegrepen.

Je kunt rechtstreeks bij ons boeken, of via

Een meet & greet met onze alpaca’s behoort tot de mogelijkheden, zolang er plaatsen vrij zijn. Neem hier bij je boeking contact over op.

Graag tot ziens op Het Land van Kempers!