Spugen alpaca’s?

achterhoek-alpacas-gelderlandVeel mensen denken dat alpaca’s naar je spugen, omdat ze familie van de lama zijn. En van lama’s is meer bekend dat ze spugen, in de dierentuin bijvoorbeeld. Lama’s spugen vooral naar mensen als ze die als soortgenoot zijn gaan zien.

Het is dus eigenlijk een kwestie van opvoeding. Maar ook dominantie. Lama’s reageren heftiger, zijn meer dominant en zijn bij een bedreiging ook meer agressief. Alpaca’s zijn in die zin echte lieverds en altijd zachtaardig en vriendelijk bij mensen.

Normaal gesproken spugen lama’s en alpaca’s alleen naar elkaar, om elkaar even hun plek te wijzen.

Worden ze ‘goed opgevoed’, laat je de dieren op jonge leeftijd in hun waarde, dan zien met name de mannetjesdieren de mens niet als soortgenoot en is er niets aan de hand.

Onze dieren zullen daarom ook niet naar je spugen. Tenzij je net in de weg staat als ze naar een ander dier willen spugen… maar ook dan gaan bij normaal ontspannen dieren daar eerst wel wat waarschuwingen aan vooraf.

Meer weten over deze bijzondere dieren?

Met onze Alpaca Onderonsjes kom je van alles over ze te weten, kun je een stukje met ze over ons erf lopen, voeren en daarna in de wei nog wat langer van ze genieten.