Wat is hier te doen in de mooie Achterhoek?


Gelukkig, de restaurants mogen weer open per 1 juni. Reserveer tijdig, en misschien al voordat je vertrekt.

Ook parken en andere bezienswaardigheden gaan in juni weer open, zoals Kasteel Warmelo (vanaf 16 juni). Vind je geen informatie op hun website, check dan ook hun Facebook pagina, of bijvoorbeeld de VVV. De VVV in Neede is ook weer open.


Bekijk hier de tips voor onze gasten, om erop uit te gaan en voor eten en drinken in de buurt van Het Land van Kempers. Met een * erbij vermeld; vonden wij extra lekker. Zie voor wandelingen en fietsroutes onderaan deze pagina.

Je kunt bij ons fietsen huren: 2 elektrische fietsen en/of 2 fietsen met versnellingen. Voor meer fietsen en/of fiets met kinderzitje bijvoorbeeld, kun je hiervoor ook in Borculo terecht.

Lochem, Barchem, Borculo, Ruurlo, Markelo en Diepenheim zijn zo’n 10-15 min rijden met de auto.
Deventer en Zutphen: ongeveer 30 min en Thermen Bussloo 40 minuten. En in Münster, Duitsland zit je al in 5 kwartier.

We hebben de plaatsen hieronder gerangschikt naar afstand vanaf ons adres.

Geesteren

Het dorp Geesteren, ligt op 12 minuten lopen van ons erf. Er is een café-restaurant en een (mooie) kringloopwinkel. De kerk is een van de weinige in Nederland met een zadeldak. Uniek is bovendien dat er in plaats van twee windhanen een haan én een hen op de toren staan! Voor het posten van je kaart of brief staat er aan de rand van het kerkplein, aan de Dorpsstraat, een rode PostNL brievenbus. Geld pinnen kan in Borculo of Lochem. Dichtsbijzijnde supermarkt is in Borculo.

Hoewel Geesteren slechts 1.320 inwoners telt, is er hier van alles te doen!

Te doen/bezoeken:

 • Onze eigen Alpaca Onderonsjes. Verblijf je in onze yurt, dan krijg je korting.
 • Als filmster op de foto: Glamour in Geesteren! Verhuisd van Haarlem naar ons mooie dorp in de Achterhoek: Als Marlene Dietrich of Audrey Hepburn op de foto? Professionele fotoshoots, inclusief visagie en kleding. Leuk voor een zussen- of vriendinnenweekend. Of om met je vriend of vrienden als gangsters op de foto te gaan; ze komen vanuit het hele land naar deze bijzondere studio!Verblijf je in onze yurt, dan ontvang je 10% korting op je fotoshoot!
 • Kringloopwinkel De Oude Spar, Dorpsstraat 12. Geen gewone kringloop, want met vaak bijzondere en mooie retro items, die ze ook regelmatig zelf inkopen. In de oude supermarkt, en die is groter dan je van buiten zou verwachten. Open in de middag op do, vr en za.
 • Wijnhoeve Kunneman, Altena’s Dijk 5: wijn proeven en kopen.
 • Korenmolen De Ster: Meestal op zaterdag en/of woensdag geopend. Als de vlag aan de straat wappert, is de molen open. Hier kun je meel voor brood halen (zoals je ook bij ons ontbijt krijgt) én meel voor pannenkoeken.
 • Hertenhoeve De Lavei, Boerenesweg 4. Voor koffie, thee, lunch, een rondleiding en/of hertenvlees.
 • Bloemen- en zorgboerderij ‘de Scholte’, Horstweg 3: zelfpluktuin en in het achterhuis een winkeltje met jam, ingemaakt fruit en cadeautjes.
 • Versboerderij Daalwiek in Geesteren, Oude Diepenheimseweg 3a: tuinterras en winkeltje (kaas en zuivel).
 • Beleefboerderij De Melktap, Nettelhorsterweg 21, met vanaf half juli een maïsdoolhof.

Eten & drinken:

 • Café Restaurant Baan, Dorpsstraat 6. Weer open vanaf 1 juni, reserveer tijdig!
  Binnendoor wandelen (12 minuten) of fietsen vanaf ons erf: links Huiskesdijk op, bij kruispunt van zandpaden naar rechts, richting kerk. Pad helemaal uitlopen en nog een klein stukje verder rechtdoor over de klinkers tot de Dorpsstraat, daar weer rechtsaf. Baan zit op de volgende hoek. Vanaf ons is het dus eigenlijk gewoon 2x rechts…
 • Theehuis De Busker, Geesterse Broekweg 1
  Binnendoor wandelen: even naar rechts op de Huiskesdijk en meteen links, de Oosterveldweg op. Aan het eind naar links over de Esweg lopen tot het groepje van 5 eiken met het picknickbankje ernaast. Hier rechts het zandpad op en bij het kruispunt met het bankje rechtdoor blijven lopen. Meestal staat hier al een bord van De Busker. Nog 600 meter rechtdoor, het laatste stuk is over de verharde weg.

Wandelen:

Gelselaar – 3 km

Gelselaar is een klein en ook beschermd dorpsgezicht. Er zijn geen winkels, er is 1 restaurant. In het buitengebied van het dorp ligt Erve Brooks, een 5 eeuwen oude Saksische pannenkoekenboerderij, met buitenspeeltuin en diverse activiteiten voor kinderen.

Borculo – 3,8 km

In Borculo is het Kristalmuseum, met een zeer uitgebreide verzameling mineralen en fossielen. Ook leuk voor kinderen, die goud kunnen zoeken. In het kleine centrum van Borculo vind je een aantal leuke cadeau- en kledingwinkels. Bij de kerk, en met terras buiten, zit een fijne lunchroom. En wil je jezelf culinair wat meer verwennen, dan is Restaurant De Olliemölle hier de aanrader.

Te doen/bezoeken in Borculo:

 • Kristalmuseum: heel veel kristallen, mineralen en fossielen, en je kunt zelf goud zoeken. Burgemeester Bloemersstraat 1. Met (museum)winkel.
 • Brandweermuseum, waar de grootste collectie auto’s, spuiten en pompen is tentoongesteld. Geen verdere interactie. Een walhalla voor wie veel oude brandweerauto’s wil bekijken, Hofstraat 5.  In dit pand zit ook de VVV.
 • VVV Borculo, Hofstraat 5.

In het buitengebied van Borculo:

 • Boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, voormalig tolhuis. Laat je rondleiden door enthousiaste vrijwilligers en maak kennis met het Achterhoekse boerenleven rond 1900.
 • Hambroekplas (zonnen, vissen, zwemmen, kano, speeltoestellen). Toegang tot het meer gratis voor wandelaars en fietsers, auto parkeren kost 4 euro. Hambroekweg 10.
 • Natuurgebied Beekvliet, om te fietsen en te wandelen.

Eten & drinken:

Winkels en Supermarkten:

Neede – 8 km

VVV Hartje Achterhoek, Oudestraat 52c, Neede <- is weer geopend. Eten & drinken:

Diepenheim – 8 km

Diepenheim profileert zich succesvol als ‘kunststadje’, met exposities en galleries. Er zijn ook regelmatig markten (16 mei!) en kunstroutes. En er is een aantal heel leuke (brocante) winkeltjes.

Te doen/bezoeken:

 • Kasteel Warmelo: tuinen en zandsculpturen (mei-oktober), Stedeke 11. Je kunt hier ook binnen of in de tuin wat drinken of lunchen.
 • Diverse kunstgaleries en van april tot oktober ambachtelijke en vintage markten. Bekijk hier de evenementen in Diepenheim
 • De Drie Kamers, Grotestraat 54, brocante en antiek, met verrassend mooie en betaalbare (Engelse) meubels, accessoires en hebbedingen… hier moet je echt even kijken.
 • Antieke Nederlandse serviezen, Grotestraat 7. Veel (delen van) oude serviezen, voor de liefhebber een bezoek waard.
 • ’t Geveltje: houten speelgoed en alles wat oud-hollands is (ma en wo gesloten): Grotestraat 92-A.

Lochem – 9,3 km

In Lochem vind je geen museum, maar er zijn leuke winkeltjes en veel restaurantjes met terras (rond de kerk). Wil je jezelf verwennen, dan zijn hier de restaurants Raedthuys en Kawop de aanraders. En als je van mooie boekwinkels houdt, moet je zeker Lovink bezoeken.

Te doen/bezoeken:

Eten & drinken:

 • Lunch, high tea en heerlijke koffie: Semmelink, Markt 29 *
 • Lunch & Diner: Restaurant Kawop (do gesloten), Markt 23 *
 • Lunch & Diner: Raedthuys Lochem (ma en di gesloten), Bierstraat 2 *
 • Lunch, lekkere koffie en ijs: Gelati E Panini, Molenstraat 2 *
 • Voor het lekkerste ijs, maar ook koffie en Leonidas bonbons: IJs en Zo, Molenstraat 3 *
 • Ontbijt- en lunchroom met lekker gebak: Lochemse Croissanterie, Oosterwal 27 *
 • Naast de kerk aan de Bierstraat vind je wel 7 restaurants naast elkaar en met gezellige terrasjes.

Winkels en supermarkten:

 • Boekhandel Lovink, Markt 18, een prachtige boekwinkel, een bezoek waard.
 • Tante Pos, hebbedingetjes, cadeaus, streekproducten en tweedehands kleding, Molenstraat 1.
 • AH, Lidl, Jumbo, Plus, Hema, Action, Blokker, Kruidvat.

Parkeertips voor Lochem:
Julianaweg (Cirkelterrein), 7241 BE Lochem, gratis.
Mauritsweg 15, 7241 BN Lochem, gratis

Lochemse Berg

Een prachtige plek om te wandelen, hier een wandeling van 10 km.
Leuk startpunt (20 min rijden vanaf hier) voor een rondwandeling: Eethuis/snackbar en cafetaria De Kaleberg, Lochemseweg 22, Barchem (ma gesloten). *
Starten kan vanaf hier ook dichterbij, op de Zwiepseweg bijvoorbeeld, is 12 min met de auto. Je kunt hier bijvoorbeeld parkeren bij de kruising met de Lindeboomsweg. Hier zijn meerdere paden omhoog naar de berg, zoals de Hessenweg en de Hangzolder.

Ruurlo – 11 km

Te doen/bezoeken:

Laren – 15 km

 • Huis Verwolde, met rondleidingen in het huis, dat in de originele staat van 1776 is te bekijken. Vrij rondlopen in de tuinen: huisverwolde.glk Met ook de dikste eik in Nederland, die 450 tot 500 jaar oud is. Open op wo, do, za en zo: van april t/m oktober. *
 • Landgoed Verwolde, gelegen naast Huis Verwolde, met moestuin, landgoedwinkel en theetuin. Dit stukje van het landgoed is terug verworven door de dochter van de laatste bewoner, baron van der Borch van Verwolde. Met een prachtig herstelde ‘moesgaard’ die door vrijwilligers wordt onderhouden en vrij toegankelijk is: landgoedverwolde.nl. De winkel en theetuin ook zeker niet overslaan. *

Almen – 19 km

Te doen/bezoeken:

Groenlo – 20 km

Flamingo’s kijken, net over de grens met Duitsland, in een prachtig natuurgebied. Startpunt in Groenlo is op 20 minuten rijden vanaf onze B&B. Zie hier voor meer informatie en wandeling van 12 km.

Delden – 20 km

Museum No Hero, Hengelosestraat 2/4.

Vorden – 20 km

 • Kasteel Hackfort: wandelen en lunch bij Keuken Van Hackfort, Baakseweg 6.
 • Kasteel De Wildenborch: parkbos toegankelijk, Wildenborchseweg 20.

Zutphen – 25 km

Te doen/bezoeken:

Eten en drinken:

Gorssel – 27 km

Te doen/bezoeken:

Museum MORE

Eten en drinken:

Loetje Gorssel, Hoofdstraat 26.

Winterswijk – 30 km

Voorst – 32 km

Sauna & Welness: Thermen Bussloo, Bloemenksweg 38.

Enschede – 34 km

Deventer – 35 km

Sallandse Heuvelrug – 40 km

Zandverstuivingen, naaldbomen en veel heide. Twaalf tips voor een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug.

Lemelerberg – 50 km

De Lemelerberg en Archemerberg, resp. 66 en 78 meter hoog) bieden een prachtig wandelgebied met diverse gemarkeerde wandelroutes.

Emst – 50 km

Ootmarsum – 52 km

Zwolle – 65 km

Winkels en supermarkten

 • Supermarkten zijn hier ook in de avond en in het weekend open. Zo is de AH elke dag tot 20 uur open en op zondag tot 18 uur. Op feestdagen kan dat anders zijn.
 • Borculo: AH, Coop, Aldi.
 • Lochem: AH, Lidl, Jumbo, Plus.

In zowel Lochem als Borculo: Hema, Action, Blokker, Kruidvat.

Wandelingen in de buurt

Juist nu, lekker je rust pakken in het groen

– Er zijn geen andere gasten
– Ontbijt vers bij de deur klaar gezet
– Sanitair uitsluitend voor eigen gebruik
– Koelkast en magnetron in de yurt
– Tafel bbq en toebehoren op aanvraag
– Restaurants mogen weer open
Bekijk wat je bij ons kunt verwachten

Het mooie zandpad van ons adres naar (restaurant Baan in) Geesteren. Met 12 minuten lopen ben je er al!

bedandbreakfast-geesteren-gelderland-yurt-wandelen-achterhoek-natuur

Borculo is ook 12 minuten, met de fiets! Wij verhuren ook een aantal (elektrische) fietsen, informeer naar de mogelijkheden.

Theehuis De Busker is op 2,2 km vanaf ons adres.

wandelen-achterhoek-alpacas-bedandbreakfast-yurt-gelderland