Toegankelijkheid
We werken aan plannen om ons terrein meer toegankelijk te maken. Dit is hoe het nu is voor de Alpaca Onderonsjes en een verblijf in de yurt:
We werken aan plannen om ons terrein meer toegankelijk te maken. Dit is hoe het nu is voor de Alpaca Onderonsjes en een verblijf in de yurt:
Rolstoel of rollator
Tijdens het Alpaca Onderonsje wordt ook een stukje gelopen door tuin, wei en gras. De reguliere invulling van het Alpaca Onderonsje is daarom niet direct geschikt voor gebruikers van rolstoel of rollator. Wel kan tijdens het reguliere Alpaca Onderonsje natuurlijk de (korte) wandeling over het erf worden overgeslagen.
Deelnemers met rolstoel of rollator kunnen – met begeleidende auto – wel naar de ingang van de alpacaweide worden gebracht.
Er zijn vaker bezoekers in een rolstoel geweest die over het erf werden geduwd tijdens het Alpaca Onderonsje, maar dat is dan erg afhankelijk van hun begeleiding, hun spierkracht, het weer en ook de staat van het gras.
Er kan op verzoek een aanpassing of geheel aangepast programma worden geboden. Ook een privé Alpaca Onderonsje is in overleg mogelijk.
Voor (demente) ouderen via Vereniging De Zonnebloem en voor ouders met meervoudig gehandicapte kinderen boden we eerder ook maatwerk.
We laten graag iedereen meegenieten van onze alpaca’s. Neem contact op voor mogelijkheden op maat.
Prikkelgevoeligheid
De meest rustige alpaca’s koppelen we altijd al graag aan mensen die daar het meest baat bij hebben. Je kunt dit van tevoren daarom ook gerust aangeven als je hieraan behoefte hebt, via mail of door even te bellen.
Met ons kleinschalige en persoonlijke aanbod zijn onze groepen nooit groter dan ca. 12 deelnemers. Privé meet & greets zijn ook mogelijk, neem hiervoor contact op.
Doven en slechthorenden
Tijdens het Alpaca Onderonsje wordt ook uitleg gegeven over deze dieren, en is daarom voor doven en slechthorenden alleen geschikt met een doventolk. Neem hiervoor graag vooraf contact op.
Blinden en slechtzienden
Tijdens het Alpaca Onderonsje wordt een stukje gewandeld met de dieren, en is daarom niet geschikt voor blinden en slechtzienden. Neem contact op voor een afspraak op maat.
Hulphond
De alpaca’s zijn nu niet gewend aan het gezelschap van (andere) honden, maar we staan altijd open voor suggesties. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Rolstoel of rollator
De yurt staat op ons erf, op een hobbelig grasveld. Het parkeerterreintje is iets verderop, maar als dat nodig is, kun je gerust (tijdelijk of gedurende het hele verblijf) naast de yurt parkeren.
Voor een rolstoel is de yurt niet geschikt. We hebben wel vaker gasten met een rollator.
De deur van de yurt is minder hoog dan gebruikelijk. Ook is er een opstaand drempeltje van ca. 5 cm.
De sanitaire unit ligt op ca. 50 stappen (30 meter) van de yurt, te bereiken over gras en een pad met houtsnippers.
De unit zelf heeft een opstapje/trapje. In de unit is naast de douche een smal bankje waar je op kunt zitten.
Prikkelgevoeligheid
De yurt ligt in een stiltegebied. Je kunt eens een tractor horen, een buur die hout zaagt of in de zomer nog eens wat geluid van een dorpsfeest verderop.
Hulphond
In de yurt is geen huisdier toegestaan, door de kachel in deze kleinere ruimte en allergieën die onze gasten kunnen hebben.
Meer weten?
We informeren je graag verder. Neem hiervoor contact met ons op.
Het Land van Kempers
Huiskesdijk 4
7274 DW Geesteren
Achterhoek, Gelderland
Natasja Kardos
Bereikbaar van 10 – 17 uur:
06-48 10 92 38
info@hetlandvankempers.nl
contactformulier
reserveren b&b in de yurt
reserveren Alpaca Onderonsje