Ontdek het mooie Geesteren, in de Gelderse Achterhoek

Op een mooie zondag is het heerlijk slenteren door het Gelderse Geesteren. Langs oude boerderijen en in het centrum de 17e-eeuwse kerk, die je al van ver kunt zien.

Deze kerk, met gevonden fundamenten uit de 10e of 11e eeuw, heeft in de verre omtrek altijd een belangrijke rol gespeeld en behoorde ook later tot het bisdom van Münster. Een leuk en uniek detail: de kerk heeft naast een mooi zadeldak een haan én een hen op de toren.

De toren kent daarnaast nog een bijzondere traditie: Al sinds 1928 luidt de lokale muziekvereniging vanuit de kerktoren het nieuwe jaar in. Nadat de klok twaalf keer heeft geslagen, wordt bovenin door zo’n vijf muzikanten het lied Uren, Dagen, Maanden, Jaren gespeeld. Het hoogtepunt is daarna het reveille van de trompettist, die ineens door een luikje dat open gaat, hoog in de toren tevoorschijn komt. Pas daarna barst het vuurwerk los en komen ook de glaasjes tevoorschijn.

Terug naar het nu… Geesteren biedt een geweldige uitvalsbasis voor wandelingen en fietsroutes. De Gelderlandroute loopt langs het dorp, het klompenpad ‘Boerenesch’ en ook de fietsroute LF4 lopen zelfs dwars door Geesteren. Veel wandelaars en fietsers hebben daarbij onze Bed and Breakfast al ontdekt!

De kringloopwinkel in Geesteren, met mooie brocante vondsten, is ook open op zondag. Of je hebt bij ons een Alpaca Onderonsje geboekt 🙂 dan is het ook daarna heerlijk toeven bij Café-Restaurant Baan, binnen of op het ruime terras voor een biertje, bitterbal of misschien hun heerlijke forel.

In 2017 is Geesteren nog uitgeroepen tot het mooiste dorp van Gelderland. Wij weten wel waarom!

Meer foto’s en tips voor de omgeving:

#geesterengld #hiermoetjezijn