Persoonlijke veerkracht brengt je – ook nu – verder

In april elke dag een nieuwe 10 minuten-oefening om je veerkracht te versterken.

De impact van het Corona virus raakt ons allemaal. In deze onrustige tijden is veerkracht misschien wel een van de belangrijkste hulpbronnen die we kunnen gebruiken.

Veerkracht helpt ons niet alleen bij het omgaan met tegenslag en verlies, het helpt je ook sneller te herstellen van moeilijke, stressvolle gebeurtenissen. Het is een manier om kracht te halen uit jezelf en balans en regie te kunnen creëren.

Op dit moment zijn workshops en trainingen met meer deelnemers uitgesteld. Wel geef ik nog 1:1 coaching. Natuurlijk spelen de alpaca’s daarbij ook nog steeds een rol.

Hoe veerkrachtiger jij bent, hoe meer je in staat bent er ook voor anderen te zijn.

Veerkracht bezitten we allemaal in meer of mindere mate. Veel mensen weten alleen niet dat het bij veerkracht gaat om gedrag, gedachten en acties die iedereen kan aanleren en verder ontwikkelen.

Je kunt je eigen veerkracht dus versterken.

Veerkracht kun je opbouwen door fysiek goed voor jezelf te zorgen en door in je hoofd anders naar jezelf, naar situaties en naar anderen te leren kijken, voelen en reageren.

Want als jouw reactie op dingen steeds hetzelfde is, verandert er in feite niet veel.

Deze mentale veerkracht kun je versterken door ervaringen te creëren, bijvoorbeeld door middel van oefeningen. Die ervaringen kunnen pas echt onderdeel van jezelf worden als ze meer worden dan alleen een leuke activiteit of een helder inzicht. Na het ervaren moeten ze namelijk onderdeel worden van je zenuwstelsel, eigenlijk je hele systeem. Dit doe je door steeds weer een bepaald circuit in je hersenen te herhalen en daardoor versterk je het.

Zie veerkracht als een spier die je moet trainen om er succesvol een beroep op te kunnen doen.

Vanaf 1 april 2020 post ik elke dag een korte 10 minuten-oefening die je toe kunt passen op momenten dat je meer rust, vertrouwen en positiviteit kunt gebruiken.

Hoe vaker je ze doet, hoe meer je je veerkracht oefent en versterkt.

Alpaca, therapie, training, coaching, achterhoekMijn naam is Natasja Kardos. Ik ben gecertificeerd trainer en coach en train al ruim acht jaar mensen in persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Ik volgde diverse opleidingen en cursussen positieve psychologie en oplossingsgericht werken. De laatste jaren heb ik mij toegelegd op het onderwerp veerkracht.

Voor het werken met de Alpaca’s hierbij, heb ik een meerdaagse clinic in Duitsland gevolgd bij Marty Mcgee Bennett (Camelidynamics) en een workshop in Nederland bij AlpacaOord.

“Mensen zelf in staat stellen krachtig te zijn is het mooiste wat er is!”

Ik hoop je te ontmoeten!

Let op jezelf, let op elkaar, en hou deze pagina in de gaten. Of ontvang bericht via de mail:

X