Wandeling rond Geesteren en Borculo, 5,83 km

We hebben laatst weer eens zelf een mooie wandeling gemaakt en gauw in kaart gebracht want die delen we graag!

De wandeling van bijna 6 km gaat langs o.a. rivier De Slinge en het Natura 2000 gebied Stelkampsveld. De paden zijn voor een groot deel onverhard/zandpaden. Honden mogen mee, wel aangelijnd.

Start- en eindpunt

Start- en eindpunt voor deze rondwandeling is parkeerplaats Lebbenbruggedijk/Galgenveldsdijk, bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge (Lebbenbruggedijk 25, Borculo). Deze oude Saksische boerderij was ooit een jachthuis van de Heren van Borculo, maar ook een herberg en tolhuis, want gelegen aan een oude Hessenweg: Hessen waren Duitse kooplui die langs deze weg hun goederen vanuit Duitsland naar Zutphen vervoerden. Dit bijzondere museum is voor rondleidingen open van 15 april – 30 oktober: Zie lebbenbrugge.nl Er is dan ook een tuinterras open.

Heerlijk rustpunt voor onderweg

Halverwege is een prachtig en gastvrij ‘rustpunt’: Rustpunt Stelkampsveld (zelfbediening) biedt een wc, een keukentje voor koffie, chocolademelk met slagroom voor koudere dagen, en verse bolussen van de bakker. Een toegevoegde waarde aan deze wandeling want dit is een heerlijk plekje om extra van deze wandeling te genieten (Borculoseweg 34, Barchem): Zie rpstelkampsveld.nl

Deze route en onze ook andere wandelingen vind je op Routeyou.com:

Kempers’ Wandelrondje Respelhoek-Geesteren 12,2 km
Kempers’ Wandelrondej Ooosterveld-Geesteren 6,55 km
Kempers’ Wandelrondje Kerkenpaden Geesteren 8,16 km
Kempers’ Wandelrondje Oerdorp Geesteren 7,08 km
Kempers’ Wandelrondje Geesteren 6,15 km
Kempers’ Wandelrondje Lebbenbrugge bij Borculo 5,83 km

wandelen bij stelkampsveld borculo